De goede doelen

logo-jvwJeugd Vakantiewerk Wijbosch.

Wij zijn Jeugd Vakantie Werk ( JVW ) Wijbosch. Wij organiseren, met op dit moment ongeveer 60 vaste vrijwilligers, al ruim 45 jaar een vakantieweek voor alle kinderen uit Wijbosch en Schijndel vanaf 5 jaar t/m groep 8.
Deze week is altijd de laatste week van de schoolvakantie.
Voor deze week zijn wij het hele jaar door bezig om een gevarieerd en leuk programma in elkaar te zetten, zoals bv. knutselen, zeskamp, playbackshow, spellentocht met overnachting enz. enz.
In de week zelf doen er ongeveer 300 kinderen per dag mee en voor hen zetten wij ons met liefde en plezier in. Wij proberen elk jaar om al deze kinderen een onvergetelijke, creatieve, sportieve, maar vooral een SUPER gezellige week te bezorgen.

 

kindervakantiewerk_logo-goedKinder Vakantieweek Schijndel.

KVW Schijndel is 32 jaar geleden opgericht voor kinderen die geen geld hadden om op vakantie te gaan. Ook in 2017 wordt voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar een week lang leuke activiteiten georganiseerd om ze toch een beetje een vakantiegevoel mee te geven.
Gelukkig gaat het voor veel gezinnen financieel wat beter maar desondanks zijn in Schijndel nog steeds kinderen die geen geld hebben om op vakantie te gaan of om leuke dingen te doen.
We doen er alles aan om belemmeringen voor deelname weg te nemen door bijvoorbeeld sponsoring te organiseren voor de entreegelden.
Helaas daalt de gemeentelijke subsidie elk jaar en stijgen de kosten jaarlijks. Daarom werken we graag met bedrijven die veelal in natura sponsoren. Hierdoor kunnen we het entreegeld zo laag mogelijk houden.
Voor alle kinderen blijkt de kindervakantieweek elk jaar een mooie start van hun vakantie! Vooral het bouwen en verven van de hutten is het hoogtepunt. Ook het spellencircuit met de vele springkussens is een groot succes.
Samen met vele bedrijven en instanties, de gemeente en enthousiaste vrijwilligers kunnen we elk jaar zo’n 180 kinderen een geweldige week bezorgen!

MISSIE
S Samen op ons best!
A Altijd een onvergetelijke ervaring voor jong en oud
M Meebewegen in de samenleving
E Een ontmoetingsplaats in de breedste zin van het woord
N Niet bang voor vernieuwing

KERNWAARDEN
K Kinderen samen, actief en creatief, buiten bezig laten zijn
V Verbinding door betrokkenheid tussen kinderen, ouders, vrijwilligers, sponsoren en de
Gemeenschap
W Wij staan voor elkaar klaar, waarderen onze talenten en maken samen plezier
En onze VISIE: Beleef het mee met KVW!